GYÜMÖLCSFELDOLGOZÁS ÉS GYÜMÖLCSBŐL KÉSZÜLT TERMÉKEK MŰHELYMUNKA

GYÜMÖLCSFELDOLGOZÁS ÉS GYÜMÖLCSBŐL KÉSZÜLT TERMÉKEK MŰHELYMUNKA

2012. október 7. napján került sor Szentgotthárdon, a Szlovén Kulturális és Információs Központban, a Magas fák gyöngyei projekt, mely az ERFA pénzügyi támogatásával a Szlovénia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 kiíráson nyert támogatást, a gyümölcsfeldolgozás és gyümölcsből készült termékek témájú műhelymunkájára.

A műhelymunka délután 14.00 órakor kezdődött Szentgotthárdon. A műhelymunka a Magyarországi Szlovének Szövetsége rendezvényének része volt. A résztvevők között gyerekek, tanárok, szülők és látogatók is voltak.

A műhelymunka keretében a Szlovén Vidék Közhasznú Nonprofit Kft. a központ kiállító termében egy, a régi almafajtákat bemutató kiállítást rendezett be. A kiállítás része volt még a gyümölcsökből készült termékek bemutatója is. A termékek között volt lekvár, aszalt gyümölcs, gyümölcslé, melyekből kóstoló is volt.

A Szlovén Kulturális és Információs Központ udvarán a rába-vidéki gyümölcstermesztők hagyományos, régi, kézi préssel mutatták be, hogyan kell az almát és a szőlőt préselni. A préselést bárki ki is próbálhatta. A kipréselt gyümölcslevekből degusztálás volt.

A műhelymunka keretében sor került szőlőtea főzésére a műhelymunka résztvevői, látogatói számára.

Képek a rendezvényről


Vissza Megosztás