Ismerje meg a Rába-vidék épített és természeti örökségeit

Ismerje meg a Rába-vidék épített és természeti örökségeit

A szoknyás haranglábaktól Magyarország második legnagyobb barokk templomáig a termékeny völgyek, dús füvű legelők, vadregényes erdők és csörgedező patakok mentén!

Egy napos program buszos kirándulók számára, mely magában foglalhatja:
 

A Rába-vidék központjában

•    Szentgotthárdon a volt „magtártemplom”, a barokk épületegyüttes valamint a Pável Ágoston Helytörténeti Múzeum tárlatának megtekintését. A séta közben Szentgotthárd történelmének ismertetését.

A Rába-vidék északi völgyén
•    Felsőszölnökön a római katolikus templom, a volt paplakban található tárlat megtekintését. Túra a hármas határra, jelzett túraútvonal mentén.
•    Alsószölnökön a Nagyboldogasszony templomot, a községben található nevezetesebb kereszteket és szobrokat, valamint a Rába-folyó élővilágának megtekintését.
•    Szakonyfaluban a római katolikus templom, valamint az 1990-ig az ország legnyugatibb pontját jelző kopjafa megtekintése, amely egy 2 órás gyalogtúrát foglal magában a gazdag természeti örökséggel rendelkező szakonyfalui erdők között.
 

A Rába-vidék déli völgyén

•    Apátistvánfalván a jelölt tanösvény mentén megtekinthető a vidékre jellemző tóka, hagyományos méhészet és pálinkafőzde, a település temploma, valamint az itt kialakított Határőr múzeum.
•    Kétvölgyön a Réti orchideák tanösvény mentén lehetőség nyílik felfedezni a jellegzetes szórványtelepülés sajátosságait, megcsodálni népi építészeti emlékeit: a szoknyás haranglábat, a zsúpfedeles boronafalú házat, a boronafalú pajtákat, csűröket.
•    Orfaluban a szoknyás harangláb és a millenniumi emléktábla megtekintését ajánljuk. Piknikezésre is van lehetőség a Szlovén tájháznál, a kis Triglav tövében.
 

Lehetőségek:

a program a csoport igényeihez igazítható
ebéd vagy vacsora szervezése a Rába-vidék bármely éttermében
élőzene rendelés
magyar vagy szlovén nyelvű idegenvezetés

Vissza Megosztás