EGYÜNK, IGYUNK EGÉSZSÉGESEN! MŰHELYMUNKA

EGYÜNK, IGYUNK EGÉSZSÉGESEN! MŰHELYMUNKA

2012. szeptember 21. napján került sor Felsőszölnökön a Magas fák gyöngyei projekt, mely az ERFA pénzügyi támogatásával a Szlovénia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 kiíráson nyert támogatást, keretében az iskolás gyermekek számára szervezett „Együnk, igyunk egészségesen!” címet viselő műhelymunkára.

A műhelymunka délelőtt 11 órakor kezdődött Felsőszölnökön a Kossics József Kétnyelvű Általános Iskola udvarán. A műhelymunkán az általános iskola tanulói és tanárai egyaránt részt vettek. A műhelymunka szakmai részét Szlovéniából, a maribori Agrárkamara munkatársai vezették.

A műhelymunka első részében a Kossics József Kétnyelvű Általános Iskola udvarában elültetésre került 4 db gyümölcsfa (2 db régi fajta, magas növésű almafa és 2 db cseresznyefa). Az ültetést követően a gyerekek megismerkedtek a Szlovén Rába-vidéken található régi fajta almákkal. Ezt követően a szakemberek segítségével megmérték a különböző almafajták érettségi fokát, cukorszintjét. A műhelymunka folyamán a résztvevő gyerekek és felnőttek házi préselésű almalét, almás lepényt ettek és megkóstolhatták a különféle extenzív és intenzív termesztésű almafajtákat is.

A műhelymunkát meglátogatta Franc Bogovič, Szlovénia Mezőgazdasági és Környezeti Minisztériumának miniszterelnöke is, aki a műhelymunka első részén segített a gyerekeknek elültetni az első almafát.

 

Publikáció: Gotthárd TVSlovenski Utrinki

 

Képek a rendezvényről


Vissza Megosztás